Verbruggen en Smulders eerste en tweede in ONK 125 in Veendam

Kjell Verbruggen en Scott Smulders van Jumbo No Fear BT Racing zijn in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Veendam op een eerste en tweede plaats geeindigd. Beide rijders kwamen sterk voor de dag en wisten maximaal te scoren.

Na een goede tijdtraining ging Kjell met vertrouwen van start in de eerste manche. Toch pakte hij een slechte start en moest aan een opmars beginnen. Iedere ronde kwam hij verder terug naar voren en wist de manche toch nog winnend af te sluiten. De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist in de eerste ronde al door te stoten naar de koppositie. Hij reed een sterke wedstrijd en ondanks een klein schuivertje wist hij ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Naast Kjell Verbruggen reed ook Scott Smulders een zeer sterke wedstrijd in Veendam. Hij begon met een tweede tijd in de tijdtraining en wist hiermee slechts 0,5 sec langzamer dan de snelste man. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een derde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase stootte hij door naar de koppositie en wist deze lang vast te houden. Met nog twee ronden te gaan kwam Scott bijna ten val en hier kon zijn teammaat Kjell van profiteren. Scott moest de koppositie afstaan en kwam op een tweede plaats over de finish.

In de tweede manche pakte Scott kopstart maar moest gelijk in de beginfase zijn meerdere erkennen in Kjell. In de rest van de manche wist Scott hem goed in het vizier te houden en kwam op een tweede plaats over de finish. Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Scott ook in het dagklassement op een tweede plaats. 

Aankomend weekend zal Jumbo No Fear BT Racing starten in de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Lierop.