Jumbo No Fear BT Racing sluit EMX125 Kampioenschap op positieve wijze af in Zweden

Jumbo No Fear BT Racing heeft het EMX125 Kampioenschap op positieve wijze af weten te sluiten in Zweden. Op het historische circuit van Uddevalla wist Kjell Verbruggen een top tien plaats te scoren en behaalde Scott Smulders zijn eerste EK punten van het seizoen.

Scott had gelijk in de vrije training een goed gevoel op de baan en wist een vierde tijd op de klok te zetten waarmee hij zelfs in een sectie van het circuit het snelste was. Dit gaf hem een goed gevoel voor de tijdtraining. ‘’In de tijdtraining kon ik geen vrije ronde rijden en tevens waren er veel gele vlagsituaties. Ik zette een dertiende tijd op de klok waarmee ik mijzelf wist te kwalificeren,’’ vertelt Scott.

Toen het starthek in de eerste manche viel was het Kjell die rond de tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Echter door een zware valpartij werd hij ver teruggeslagen en moest van achter uit het veld terug naar voren komen. Hij wist nog twintigste te worden en pakte hiermee het laatste EK punt. Scott kwam slecht uit de start maar had een goed ritme in handen en kwam vanaf een dertigste positie terug naar een achttiende plaats. Vervolgens liep hij in op een groepje tot aan de vijftiende man maar door een fout verloor hij een aantal posities en finishte als eenentwintigste.

Verbruggen nam in de tweede manche zijn revanche. Hij startte in de top tien en wist na een gecontroleerd gereden wedstrijd op een negende plaats over de finish te komen. Scott kwam van ver terug en wist zich vanaf een negenentwintigste plaats terug op te werken naar een negentiende plaats. Hij kreeg de aansluiting met een groepje tot aan de dertiende man maar omdat het moeilijk was om in te halen, kon hij geen rijders meer passeren en eindigde als negentiende. Hiermee pakte Smulders zijn eerste twee punten van het seizoen.

In het dagklassement eindigde Verbruggen op een twaalfde plaats en Smulders sloot het weekend af als vijfentwintigste. In de eindstand van het kampioenschap is Kjell met een elfde plaats net buiten de top tien geeindigd en Scott is in het kampioenschap als achtenveertigste geeindigd. 

Daguitslag EMX125 Zweden:
1 Tom Guyon 47 Pnt
2 Simon Laengenfelder 47 Pnt
3 Mattia Guadagnini 40 Pnt
4 Kay de Wolf 33 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 32 Pnt
12 Kjell Verbruggen 13 Pnt
25 Scott Smulders 2 Pnt

Eindstand EMX125 Kampioenschap:
1 Mattia Guadagnini 305 Pnt
2 Tom Guyon 292 Pnt
3 Simon Laengenfelder 222 Pnt
4 Jorgen Matthias Talviku 197 Pnt
5 Mike Gwerder 192 Pnt
11 Kjell Verbruggen 78 Pnt
48 Scott Smulders 2 Pnt