Top tien klassering voor Kjell Verbruggen in EMX125 in Lommel, kwalificatie voor Scott Smulders

Kjell Verbruggen van Jumbo No Fear BT Racing heeft in de voorlaatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Belgische Lommel een top tien plaats weten te behalen.

Verbruggen wist in de eerste manche negende te worden en leek in de tweede manche op een top vijf klassering af te stevenen. Helaas kreeg hij toen in de slotfase af te rekenen met mechanische pech waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Naast de top tien klassering van Kjell Verbruggen wist Scott Smulders zich voor de eerste keer dit seizoen te kwalificeren voor een EMX125 wedstrijd. In de manches heeft Smulders enorm veel ervaring opgedaan. In de eerste manche kon hij helemaal niet in zijn ritme komen waardoor hij niet verder kwam dan een dertigste plaats. In de tweede manche was hij er op gebrand om het beter te doen alleen toen kwam hij in de derde bocht na de start ten val waardoor hij zijn weg in de achterhoede moest vervolgen. Scott begon aan een opmars maar miste ook ditmaal het ritme en kwam daardoor nog een keer ten val. Ook ditmaal finishte hij als dertigste en keerde niet tevreden terug naar het paddock.

Kjell Verbruggen had in de eerste manche veel werk te doen. Hij kwam niet goed uit de start en moest van buiten de top vijftien terug naar voren zien te komen. Gedurende de wedstrijd boekte hij plaatsen winst en kwam in de slotfase de top tien binnen. Kjell zette alles op alles en wist nog een plaats winst te boeken, om uiteindelijk als negende over de finish te komen.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kwam hij in de top vijf uit de eerste ronde. In de eerste helft van de wedstrijd kon hij niet lekker in zijn ritme komen en verloor daardoor een aantal posities. Echter naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en kwam hij met nog een aantal ronden te gaan de top vijf binnen. Helaas kreeg hij met nog twee ronden te gaan af te rekenen met mechanische problemen waardoor hij de wedstrijd moest verlaten en dus een top vijf plaats in rook op zag gaan.

Door de tegenslag in de tweede manche moest Kjell in het dagklassement genoegen nemen met een veertiende plaats. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij nu de twaalfde plaats. De laatste wedstrijd van het kampioenschap wordt over drie weken verreden in het Zweedse Uddevalla.

Daguitslag EMX125 Lommel:
1 Simon Laengenfelder 47 Pnt
2 Mattia Guadagnini 47 Pnt
3 Tom Guyon 40 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 34 Pnt
5 Liam Everts 30 Pnt
14 Kjell Verbruggen 12 Pnt
35 Scott Smulders 0 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Mattia Guadagnini 265 Pnt
2 Tom Guyon 245 Pnt
3 Simon Laengenfelder 175 Pnt
4 Mike Gwerder 174 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 165 Pnt
12 Kjell Verbruggen 65 Pnt