Kjell Verbruggen mist nipt Dutch Masters 125 titel in Lichtenvoorde

Kjell Verbruggen van Jumbo No Fear BT Racing heeft tijdens de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde nipt de titel gemist. Verbruggen begon met een voorsprong van 11 punten op de tweede man aan de wedstrijd en had dus de beste kaarten in handen.

Echter door een valpartij in de eerste ronde van de eerste manche zag het er allemaal een stuk minder rooskleurig uit. Verbruggen moest zich vanuit de achterhoede terug naar voren knokken maar dit viel op het snelle circuit van Lichtenvoorde niet mee. Hij kwam nog terug naar een negende plaats en begon hiermee met een achterstand van 1 punt aan de tweede manche.

In de tweede manche pakte Verbruggen een goede start en zat gelijk op een tweede plaats. Hij moest de manche winnen om kampioen te worden maar ondanks dat hij alles gaf wat hij in zich had kon hij net niet het verschil maken en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

In het dagklassement werd hij vierde en in het kampioenschap is hij op een tweede plaats geeindigd. Scott Smulders reed een zeer sterke eerste manche en kwam hierin van rond de tiende plaats terug naar een vijfde positie. In de tweede manche haakte hij bij de start in de rijder die naast hem stond maar kwam al snel terug vanaf een twintigste plaats tot een achtste positie. Echter bij een aanval op de rijder voor hem, raakte hij de rijder en kwam ten val. Ook werd Scott hierbij hard in zijn buik gereden, wat veel pijn deed. Ondanks dit wist hij de manche toch nog op een twaalfde plaats af te sluiten. In het dagklassement eindigde Scott op een achtste plaats en dit is voor hem zijn beste seizoenresultaat in de Dutch Masters.

Scott reisde vanaf de Zwarte Cross gelijk door naar Tensfeld voor een wedstrijd van de ADAC Masters competitie. Hij kwalificeerde zich op zaterdag als negende voor de wedstrijd. In de nacht van zaterdag op zondag waren er een aantal onweersbuien waardoor het circuit er nat en modderig bij lag in de ochtend. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een zesde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Echter in de derde ronde maakte hij een kleine valpartij en werd teruggeslagen naar een tiende plaats. Hij vocht zich terug naar voren en kwam aan het achterwiel van de zevende man op een achtste plaats over de finish.

In de sighting lap van de tweede manche merkte Scott dat zijn motor niet goed liep en wist dat het een zware manche zou worden. Toch ging hij van start in de tweede manche en ondanks dat zijn motor niet lekker liep, wist hij terug te komen naar een zestiende plaats. Na de manche kreeg hij te horen dat hij op een te hoge snelheid langs een gevallen rijder was gereden waardoor hij werd teruggezet. Dit is een vreemde situatie omdat Scott hier rustig rijdend achter een andere rijder langs is gekomen.

Jumbo No Fear BT Racing gaat zich nu voorbereiden op de voorlaatste wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in Lommel, Belgie. Deze wedstrijd wordt verreden in het weekend van 3 en 4 augustus.