Kjell Verbruggen komt dichtbij top tien positie in WK 125cc in Italie

Kjell Verbruggen van Jumbo No Fear BT Racing is in het wereldkampioenschap 125cc in het Italiaanse Arco di Trento dichtbij een top tien plaats gekomen. In beide manches moest hij een inhaalrace rijden. In de eerste manche kwam hij terug naar een elfde plaats maar in de tweede manche werd zijn hoop op een goede uitslag hem ontnomen toen hij van de motor werd gereden.

In de kwalificatie op zaterdag kreeg Kjell een tegenslag te verwerken want door een klein mechanisch probleem slaagde hij er niet in om er een perfecte ronde uit te persen. Hierdoor kwam hij in zijn groep niet verder dan een achttiende tijd waarmee hij in beide manches op zondag geen ideale startpositie had.

In de eerste manche zat hij er niet goed bij met de start en moest hij een inhaalrace rijden. Gedurende de wedstrijd kwam hij netjes terug naar voren. Echter omdat hij de laatste drie weken vanwege een blessure niet met de motor heeft kunnen trainen, kreeg hij last van harde onderarmen waardoor hij zijn opmars niet verder kon zetten en tevreden moest zijn met een elfde plaats.

Ook in de tweede manche moest hij na een slechte start een inhaalrace rijden. In de beginfase ging het lekker totdat hij in het heetst van de strijd van de motor werd gereden en ver terug werd geslagen. Op een laatste plaats vervolgde hij zijn wedstrijd maar de kracht ontbrak hem om nog ver terug te kunnen komen waardoor hij in deze manche niet tot scoren kwam.

In het dagklassement eindigde Kjell op een vijftiende plaats in Italie. Aanstaande vrijdag zal hij strijden voor de Dutch Masters titel tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Daguitslag WK 125cc Italie:
1 Mattia Guadagnini 50 Pnt
2 Tom Guyon 44 Pnt
3 Mike Gwerder 40 Pnt
4 Simon Langenfelder 33 Pnt
5 Joel Rizzi 29 Pnt
15 Kjell Verbruggen 10 Pnt