Jumbo No Fear BT Racing kent succes en tegenslag in het ONK 125 in Gemert

Jumbo No Fear BT Racing heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 125 in Gemert succes en tegenslag gekend. Kjell Verbruggen sprong in de eerste manche op een gevallen rijder en moest de wedstrijd verlaten. In de tweede manche kwam hij ijzersterk terug en won de manche. Scott Smulders kwam in de eerste manche na een slechte start terug naar een zesde plaats. In de tweede manche startte hij in de kopgroep en werd vierde, wat hem in het dagklassement een vierde plaats opleverde.

Op het zandcircuit van Gemert beloofde het een zware dag te worden. De temperaturen schoten al snel omhoog en ook de baan werd elke sessie zwaarder. Scott begon overtuigend aan de dag door in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten. Echter bij de start van de eerste manche was hij te gedreven en reed tegen het starthek aan. Toch kwam hij nog als vijftiende uit de eerste bocht en vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een zesde plaats. Kjell kwam na een slechte start goed terug naar voren en was op weg naar een top drie plaats totdat hij bovenop een gevallen rijder sprong. De vlaggenist deed hier zijn werk niet goed waardoor Kjell tegen de gevallen rijder aan reed en ten val kwam. Dit betekende het einde van de wedstrijd voor Kjell.

In de tweede manche nam Kjell zijn revanche. Hij kwam op een derde plaats uit de start en wist vervolgens door de te stoten naar de koppositie. Met een straf tempo liep hij weg bij zijn achtervolgers en won de manche. Ook Scott pakte een hele goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste 5 a 10 minuten van de wedstrijd kon hij goed met de koplopers meerijden maar verloor toen even zijn ritme. Dit koste hem een positie en omdat Scott hem in het resterende deel van de wedstrijd niet meer terug kon pakken, finishte hij als vierde.

In het dagklassement eindigde Scott op een vierde plaats in Gemert. Omdat Kjell in de eerste manche niet tot scoren kwam, eindigde hij op een zeventiende plaats in het dagklassement.

Daguitslag ONK 125 Gemert:
1 Kay Karssemakers 91 Pnt
2 Nikita Kucherov 90 Pnt
3 Kevin Simons 75 Pnt
4 Scott Smulders 73 Pnt
5 Twan Wagenaar 72 Pnt
16 Kjell Verbruggen 50 Pnt