Kjell Verbruggen tweede in de Dutch Masters in Rhenen

Kjell Verbruggen van Jumbo No Fear BT Racing is in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 125 in Rhenen op een tweede plaats geeindigd. Na een ijzersterke overwinning in de eerste manche kwam hij in de tweede manche als derde over de finish en werd hiermee tweede in de daguitslag. Scott Smulders reed in de eerste manche een grote inhaalrace en kwam vanaf een dertigste plaats terug naar een dertiende plaats. In de tweede manche had hij het moeilijker waardoor hij genoegen moest nemen met een vijftiende plaats.

In de training was het circuit van Rhenen nog nat en glad en hierop ondervond Kjell wat moeite bij het zetten van een snelle tijd. Toch wist hij een derde tijd op de klok te zetten zat hiermee in dezelfde seconde als de snelste man. Scott wist in de drukte een achtste tijd op de klok te zetten waarmee hij slechts 1 seconde langzamer was dan de derde man.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Kjell die een hele goede start wist te pakken en op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk stootte hij door naar de koppositie en begon weg te lopen. Met een straf tempo gaf hij de concurrentie geen kans om hem te achterhalen waardoor hij de manche met een voorsprong van 15 seconden winnend af wist te sluiten. Scott miste de start compleet in de eerste manche maar reed een sterke inhaalrace en kwam vanaf een dertigste plaats terug naar een dertiende positie waarbij hij rondetijden reed van de zesde a zevende man.

In de tweede manche was de start van Kjell minder goed waardoor hij een inhaalrace moest rijden. Binnen een aantal ronden kwam hij aan op een derde plaats en begon zich te focussen op de twee rijders voor hem. Echter de tijden van Kjell was hetzelfde als die van de twee koplopers waardoor hij het gat niet kon dichten en genoegen moest nemen met een derde plaats. Scott pakte in de tweede manche een betere start maar ging in de eerste bocht in de fout en kon daardoor pas op een vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. In deze manche kon Scott niet lekker in zijn ritme komen en moest daardoor genoegen nemen met een vijftiende plaats.

Met een 1-3 in de manches eindigde Kjell op een tweede plaats in het dagklassement en kan met een voorsprong van 11 punten aan de finale op de Zwarte Cross beginnen.  Scott eindigde op een vijftiende plaats in het dagklassement en staat nu dertiende in de tussenstand.

Daguitslag Dutch Masters 125 in Rhenen:
1 Kay de Wolf 47 Pnt
2 Kjell Verbruggen 45 Pnt
3 Kay Karssemakers 36 Pnt
4 Dave Kooiker 31 Pnt
5 Hakon Osterhagen 29 Pnt
15 Scott Smulders 12 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 125cc:
1 Kjell Verbruggen 115 Pnt
2 Kay de Wolf 104 Pnt
3 Dave Kooiker 80 Pnt
4 Nikita Kucherov 79 Pnt
5 Liam Everts 73 Pnt
13 Scott Smulders 34 Pnt