Jumbo No Fear BT Racing kent moeilijk EMX125 wedstrijd in Frankrijk

Jumbo No Fear BT Racing heeft in het Franse St. Jean d’Angely een moeilijke vierde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap gekend. Valpartijen zorgden ervoor dat hij Kjell Verbruggen niet tot scoren kwam in de manches en ondanks verwoede pogingen wist Scott Smulders zich helaas niet te plaatsen voor de wedstrijd.

Scott kon niet lekker in zijn ritme komen en kwam een aantal keren ten val. Hierbij bezeerde hij zijn knie en slaagde hij er niet in om zich voor de wedstrijd te kwalificeren. Kjell wist zich zonder problemen te kwalificeren en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Kjell want tijdens de eerste ronde kwam hij met een aantal andere rijders ten val achter een springbult en moest hierdoor vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Met een goed ritme kwam hij nog helemaal terug naar een zestiende plaats maar helaas ging het toen opnieuw mis na een springbult. Na deze valpartij verdween Kjell met een van pijn vertrokken gezicht uit de wedstrijd en kwam hierdoor niet tot scoren.

In de tweede manche ging het opnieuw mis voor Kjell. In de eerste afdaling na de start ging over de kop door de verrassend zachte ondergrond. Hij sprong snel weer terug op de motor en reed de wedstrijd uit op een achtentwintigste plaats. ‘’Dit is niet wat we hadden gehoopt maar het is helaas niet anders,’’ waren de woorden van Kjell na de wedstrijd.

In de tussenstand van het Europees Kampioenschap staat Verbruggen na de wedstrijd in Frankrijk op een elfde plaats. Morgen zal het volledige team aan de start komen in de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen.