Kjell Verbruggen wint het ONK 125 in Harfsen, eerste podiumplaats voor Scott Smulders

Kjell Verbruggen van Jumbo No Fear BT Racing heeft het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Harfsen weten te winnen. Verbruggen pakte in de ochtend de snelste tijd en voegde daar later op de dag twee mancheoverwinningen aan toe. Hiermee pakte hij het maximale aantal punten en de dagzege.

‘’Ik heb in de tijdtraining en manches laten zien dat ik de snelste en het constantste was. Ik heb een goede en overtuigende wedstrijd gereden en hopelijk kan ik dit meenemen voor een goed resultaat in de EMX125 wedstrijd in Frankrijk dit weekend,’’ vertelt Kjell.

Scott Smulders wist in Harfsen zijn allereerste podiumplaats in de 125cc klasse te behalen. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een zesde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Al snel wist hij zich op te werken naar een vierde plaats. Deze positie moest hij weer afstaan maar met nog tien minuten te gaan ging hij de strijd aan met de vierde man en gaf alles om deze positie terug in handen te krijgen. Scott kwam uiteindelijk net iets tekort om hierin te slagen en werd vijfde.

In de tweede manche kwam hij vanaf een elfde plaats terug naar een vijfde plaats en liep iets in op de derde en vierde man. Echter in de derde ronde kreeg hij veel last van opgepompte armen waardoor hij het tempo iets moest laten zakken en genoegen moest nemen met een vijfde plaats. Dit was ook zijn resultaat in het dagklassement.

Aankomend weekend zal Jumbo No Fear BT Racing starten in het EMX125 in het Franse St. Jean d’Angely.

Daguitslag ONK 125 Harfsen:
1 Kjell Verbruggen 100 Pnt
2 Kay Karssemakers 90 Pnt
3 Nikita Kucherov 79 Pnt
4 Dave Kooiker 79 Pnt
5 Scott Smulders 71 Pnt