Kjell Verbruggen komt dichtbij podiumplaats in EMX125 in Lombardije

Kjell Verbruggen van Jumbo No Fear BT Racing is in de derde wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in Mantova dichtbij het podium gekomen. Verbruggen finishte in de eerste manche als zesde en vocht in de tweede manche mee voor een top vijf plaats totdat hij door een klein mechanisch probleem ten val kwam en achtste werd. Hiermee miste hij op slechts drie punten het podium en werd nu zesde. Scott Smulders kwam in Mantova een halve seconde tekort om zich te kwalificeren voor de wedstrijd!

Kjell begon overtuigend aan de zaterdag en wist in de tijdtraining een derde tijd op de klok te zetten. Dit zorgde ervoor dat hij een goede startpositie had voor in de manches.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Kjell matig uit de start en kon rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij kwam goed terug naar voren en ging gedurende de wedstrijd het gevecht aan om de top vijf. Helaas kon hij het verschil net niet maken en kwam op een zesde plaats over de finish.

In de tweede manche waren de omstandigheden volledig anders want door hevige regenval in de nacht van zaterdag op zondag lag het circuit er bijzonder modderig bij.  Opnieuw vocht Kjell voor een top vijf positie maar door de zware baanomstandigheden kreeg hij af te rekenen met een klein mechanisch probleem waardoor hij ten val kwam. Hij had opdat moment een podiumplaats binnen handbereik maar helaas verloor hij bij de valpartij teveel plaatsen waardoor hij als achtste over de finish kwam.

Met een 6-8 in de manches eindigde Kjell op een zesde plaats in het dagklassement en kwam hiermee drie punten tekort voor een derde plaats. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap is hij opgeklommen naar een negende plaats. Over twee weken wordt de volgende EMX125 wedstrijd verreden in het Franse St. Jean d’Angely.

Daguitslag EMX125 Kampioenschap Mantova:
1 Mattia Guadagnini 50 Pnt
2 Simon Laengenfelder 36 Pnt
3 Eddie Jay Wade 31 Pnt
4 Oriol Oliver 30 Pnt
5 Guillem Farres Plaza 28 Pnt
6 Kjell Verbruggen 31 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Mattia Guadagnini 143 Pnt
2 Tom Guyon 108 Pnt
3 Jorgen Mathias Talviku 95 Pnt
4 Oriol Oliver 91 Pnt
5 Kay de Wolf 90 Pnt
9 Kjell Verbruggen 53 Pnt