Kjell Verbruggen wint Dutch Masters 125cc in Axel

Kjell Verbruggen van Jumbo No Fear BT Racing heeft de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 125 in Axel weten te winnen. Na zijn tegenslag bij de eerste wedstrijd in Oss stond Verbruggen op scherp en zette in de ochtend een tweede tijd neer in de training.

In de manches kwam hij ijzersterk voor de dag. In de eerste manche wachtte hij zijn kans af om de koppositie over te nemen. Dit lukte net na het midden van de wedstrijd en vervolgens bouwde hij een veilige voorsprong op. Verbruggen zat in een goed ritme en gaf de eerste plaats niet meer uit handen. In de tweede manche zat hij er minder goed bij met de start maar op gecontroleerde wijze kwam hij gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. In de slotfase nam hij de derde plaats over en dit was voldoende om de dagzege te pakken. Met deze overwinning heeft hij zijn achterstand op de leider in het kampioenschap weten te verkleinen naar vijftien punten.

Scott Smulders slaagde er in de training niet in om ruimte te vinden maar wist er toch een tiende tijd uit te halen. Helaas kwam hij in de eerste manche niet goed weg waardoor hij een inhaalrace moest rijden. Smulders zette alles op alles maar reed te verkrampt. Dit had tot gevolg dat hij vanaf een achttiende plaats niet verder kwam dan een twaalfde positie. Gemotiveerd begon hij aan de tweede manche. Echter bij de start ging het bijna mis in de eerste bocht. Hierdoor moest hij opnieuw in de achtervolging maar ook nu reed hij te verkrampt. Smulders wist er nog een veertiende plaats uit te halen en werd hiermee in het dagklassement twaalfde. In de tussenstand om de Dutch Masters 125cc staat hij na twee wedstrijden op een vijftiende plaats.

Dean Schellen kende in de 250 klasse een moeilijke wedstrijd. Schellen wist zich wel te kwalificeren voor de wedstrijd maar kwam later in de manches niet tot scoren.

Aankomend weekend zal Jumbo No Fear BT Racing aan de start komen in de derde wedstrijd om het EMX 125 Kampioenschap in het Italiaanse Mantova.

Daguitslag Dutch Masters 125 Axel:
1 Kjell Verbruggen 45 Pnt
2 Liam Everts 44 Pnt
3 Nikita Kucherov 43 Pnt
4 Kay de Wolf 35 Pnt
5 Adam Kovacs 32 Pnt
12 Scott Smulders 16 Pnt

Tussenstand Dutch Masters 125:
1 Kay de Wolf 60 Pnt
2 Nikita Kucherov 54 Pnt
3 Adam Kovacs 52 Pnt
4 Dave Kooiker 51 Pnt
5 Kjell Verbruggen 45 Pnt
15 Scott Smulders 23 Pnt