Kjell Verbruggen pakt podiumplaats in het ONK 125 in Lelystad

Kjell Verbruggen van Jumbo No Fear BT Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Lelystad op het podium geeindigd. In de eerste manche kwam Verbruggen helemaal vanuit de achterhoede terug naar een zevende plaats en in de tweede manche wist hij tweede te worden. Naast het succes van Verbruggen waren ook Scott Smulders en Dean Schellen in de top tien te vinden op het harde circuit van Lelystad.

In de eerste manche pakte Kjell Verbruggen een goede start maar in het heetst van de strijd kwam hij in de tweede ronde ten val met een andere rijder. Dit had tot gevolg dat hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest komen. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en zag zijn vechtlust beloond worden met een zevende plaats. Kjell ging voor meer in de tweede manche maar hierin kon hij niet lekker in zijn ritme komen waardoor er niet meer in zat dan een tweede plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement.

Scott Smulders trainde in de ochtend als zesde maar moest in de eerste manche na een matige start een inhaalrace rijden. Scott had het moeilijk om in zijn ritme te komen maar wist zich wel vanaf een zestiende plaats terug op te werken naar een elfde positie. De start van de tweede manche was vele malen beter maar door een foutje in de eerste ronde viel hij terug naar een elfde plaats. Scott liet het hier niet bij zitten en zette de achtervolging in. Hij kwam met rondetijden die goed waren voor rond de derde plaats terug naar voren en finishte als zesde. Met deze resultaten eindigde hij op een achtste plaats in het dagklassement. 

Dean Schellen kwam sterk uit de hoek in de kwalificatie van de 250 klasse en wist een vijfde tijd in zijn groep neer te zetten. In de eerste manche kwam hij rond de vijftiende plaats uit de start maar vocht zich goed terug naar voren en kwam als tiende over de finish. In de tweede manche pakte hij kopstart maar door een foutje in de tweede bocht kon hij als vierde aan de wedstrijd beginnen. Dean werkte een gecontroleerde wedstrijd af en finishte op een sterke achtste plaats. Dit was ook zijn resultaat in de daguitslag.

Aankomend weekend zal Jumbo No Fear BT Racing van start gaan in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel.

Daguitslag ONK 125 Lelystad:
1 Dave Kooiker 100 Pnt
2 Kay Karssemakers 86 Pnt
3 Kjell Verbruggen 79 Pnt
4 Rob van de Veerdonk 72 Pnt
5 Nikita Kucherov 70 Pnt
8 Scott Smulders 65 Pnt

Daguitslag ONK 250 Lelystad:
1 Roan van de Moosdijk 100 Pnt
2 Rene de Jong 86 Pnt
3 Rick Elzinga 80 Pnt
4 Raivo Dankers 76 Pnt
5 Freek van der Vlist 72 Pnt
8 Dean Schellen 64 Pnt