Slechte starts maken het Kjell Verbruggen moeilijk in EMX125 in Italie

Kjell Verbruggen van Jumbo No Fear BT Racing heeft in de tweede wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento tien punten weten te scoren.

Verbruggen kwam in beide manches niet goed uit de start en moest hierdoor veel werk verzetten om terug naar voren te komen. In de eerste manche werd hij negentiende en in de tweede manche kwam hij als dertiende over de finish.

‘’Het gaat op dit moment helaas niet heel soepel. De starts zijn verre van goed en dan is het moeilijk om van buiten de top 20 terug te rijden naar een podiumplaats. Ook de kleine valpartijen die ik heb meegemaakt maken het dan onmogelijk om goed te scoren,’’ vertelt een teleurgestelde Kjell Verbruggen.

Na twee wedstrijden staat Verbruggen op een veertiende plaats in de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap.

Scott Smulders deed in Italie weer enorm veel ervaring op maar slaagde er niet in om zich voor de wedstrijd te kwalificeren. Aankomend weekend zal Jumbo No Fear BT Racing aan de start komen in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss. De eerstvolgende wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap is op 11 en 12 mei in het Italiaanse Mantova.

Daguitslag EMX125 Italie:
1 Mattia Guadagnini 50 Pnt
2 Tom Guyon 44 Pnt
3 Kay de Wolf 36 Pnt
4 Guillem Farres Plaza 33 Pnt
5 Matthias Jorgen Talviku 31 Pnt
16 Kjell Verbruggen 10 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Mattia Guadagnini 93 Pnt
2 Tom Guyon 83 Pnt
3 Kay de Wolf 74 Pnt
4 Matthias Jorgen Talviku 73 Pnt
5 Oriol Oliver 61 Pnt
14 Kjell Verbruggen 25 Pnt