Kjell Verbruggen dichtbij top vijf plaats in EMX125 wedstrijd in Valkenswaard

Kjell Verbruggen van Jumbo No Fear BT racing is in de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in Valkenswaard dichtbij een top vijf plaats gekomen. In de eerste manche kwam hij na een matige start terug naar een zesde plaats. In de tweede manche kwam hij in de tweede bocht na de start ten val en kwam later in de manche met een andere rijder in aanraking waarbij zijn motor schade opliep en hij de wedstrijd rustig uit moest rijden.

In de eerste manche kwam Kjell niet goed weg bij de start en moest van buiten de top vijftien terug naar voren zien te komen. ‘’Ik vocht mijzelf terug naar een zesde plaats en kreeg in de slotfase de aansluiting met het groepje voor mij. Helaas kon ik het verschil net niet maken om nog een paar rijders te passeren waardoor ik op een zesde plaats over de finish kwam,’’ vertelt Kjell.

De tweede manche begon met een tegenslag voor Kjell. Hij pakte een hele goede start maar kwam in de tweede bocht met een andere rijder in aanraking en viel. ‘’Vanaf een laatste plaats begon hij aan een opmars maar in het heetst van de strijd werd ik drie ronden later door een andere rijder aangereden waardoor de filterbak open kwam te staan. Ik kon niet anders dan de wedstrijd rustig uitrijden en hierdoor kwam ik niet tot scoren.’’

Door de nulscore in de tweede manche moest Kjell in het dagklassement genoegen nemen met een elfde plaats. Aankomend weekend staat de tweede wedstrijd van het kampioenschap op het programma in het Italiaanse Arco di Trento. Ook Scott Smulders zal hier weer aan de start komen. Scott slaagde er het afgelopen weekend niet in om zich te kwalificeren voor de wedstrijd maar deed in zijn allereerste EMX125 wedstrijd wel gelijk veel ervaring op!

Daguitslag EMX125 in Valkenswaard:
1 Mattia Guadagnini 43 Pnt
2 Matthias Jorgen Talviku 42 Pnt
3 Tom Guyon 39 Pnt
4 Kay de Wolf 38 Pnt
5 Oriol Oliver 34 Pnt
11 Kjell Verbruggen 15 Pnt

Fotocredits: Huub Munsters