Valpartij kost Kjell Verbruggen eindzege in het ONK 125 in Mill

Kjell Verbruggen van Jumbo No Fear BT Racing is in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Mill dichtbij de zege gekomen. Verbruggen won de eerste manche en reed ook in de tweede manche op een positie waarmee hij de dagzege zou hebben gepakt. Echter in de laatste ronde kwam hij ten val waardoor hij teruggeslagen werd naar een vierde plaats. Dit kostte hem de eindzege waardoor hij nu genoegen moest nemen met een derde plaats in het dagklassement.

Scott Smulders pakte in de eerste manche een goede start maar omdat hij in de derde bocht werd ingesloten kwam hij pas op een vijfentwintigste plaats uit de eerste ronde. In het begin ging het rijden wat stroef maar daarna begon het beter te gaan waardoor hij zich nog terug wist te knokken naar een dertiende plaats.

In de tweede manche kwam hij vanaf een achttiende plaats terug naar een elfde plaats en begon in te lopen op de groep tot aan de zesde man. Niet veel later stootte hij door naar een tiende plaats maar in het heetst van de strijd kwam hij ten val waardoor hij een top tien plaats kon vergeten.

Aankomend weekend staat voor Jumbo No Fear BT Racing de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc op het programma op het Eurocircuit van Valkenswaard.