Scott Smulders scoort top drie plaats in wintercross Groesbeek

Scott Smulders van het Jumbo No Fear BT Motorsport team is in de wintercross in Groesbeek een manche in de top drie geëindigd.Smulders liet een goede snelheid zien maar een slechte start en een valpartij in de eerste manche zorgden ervoor dat hij niet verder kwam dan een zevende plaats. In de tweede manche kwam hij na een moeilijke eerste ronde sterk terug naar voren en werd derde.

In de training liep alles lekker bij Scott en hij wist de snelste tijd op de klok te zetten. De eerste manche daarentegen begon met een matige start waardoor hij van rond de twintigste plaats terug naar voren moest zien te komen. ‘’Ik kwam in een hoog tempo teruggereden naar de vierde plaats maar kwam toen ten val waardoor ik teruggeslagen werd naar een negende plaats. Omdat er toen nog slechts twee ronden gereden dienden te worden, kon ik er niet meer uithalen dan een zevende plaats, waar ik niet tevreden over was,’’ vertelt Scott.

Gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start. Hij zat er goed vooraan bij maar omdat zijn achterkant in de eerste bocht weg schoof, verloor hij een aantal plaatsen. Later in de eerste ronde maakte hij nog een fout waardoor hij pas rond de tiende plaats voorbij start/finish kwam. ‘’Gedurende de wedstrijd kon ik steeds verder terug naar voren komen en ben uiteindelijk derde geworden, op slechts twee seconden van de winnaar. Het rijden ging nu een stuk beter dan in de eerste manche maar toch ben ik nog niet helemaal tevreden.’’

Met deze resultaten eindigde Scott in het dagklassement op een vijfde plaats. In de komende weken zal Scott zijn voorbereiding op de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Emmercompascuum op 10 maart verder zetten.

Daguitslag Wintercross Groesbeek:
1 Sam Nunn 110 Pnt
2 Rinie van Linden 108 Pnt
3 Thijs Bulten 105 Pnt
4 Reggy de Koster 94 Pnt
5 Scott Smulders 91 Pnt